YouTube въведе нова опция за ъплоудърите

0
22

YouTube интегрира нова настройка в системата си, която ще помогне на хората качващи клипчета в сайта да ограничат видимостта на творенията си до желаните рамки. Новата опция се нарича Unlisted Videos и с нея могат да се маркират видеоклиповете, които са качени от определения потребител.

В общи линии, произведенията маркирани като Unlisted Videos могат да бъдат видяни от всеки, но само ако съответния човек има точния интернет адрес, на който се намира клипчето в YouTube. Тези специални видеоклипчета няма да се показват в профилите на потребителите, няма да излизат в резултатите от търсенията в YouTube или в други публични страници на портала за видеообмен.

Няма ограничения в броя на хората, които имат право да гледат клипчетата. Не е от значение и факта, дали зрителите имат или нямат регистрация в YouTube. Опцията Unlisted Videos подобрява възможностите на потребителите да запазят някои клипове за лично ползване, но без да се налагат много големи ограничения. Със старите настройки за поверителност имаше възможност за ограничаване на видимостта само в рамките на регистрираните YouTube потребители.

Unlisted Videos е чудесна възможност за учители, ученици, студенти, неправителствени организации и всички други, които искат да качват и споделят клипове, но без да ги показват на целия свят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари