fbpx
3.8 C
София

YouTube въвежда нови инструменти, които да помогнат на създателите да превърнат дъглите си видеа в подходящи за Shorts

Най-четени

YouTube въвежда някои нови инструменти, за да направи още по-лесно за създателите на съдържание да превърнат своите по-дълги видеоклипове в подходящи за Shorts – новият формат на видеоклипове, който е своеобразният аналог на платформата на съдържанието в TikTok, предлагайки на потребителите емисията от кратки, динамични видеоклипове. Популярната платформа собственост на Google добавя нов инструмент в редакторския панел за видеоклипове, който ще бъде именуван като „Редактиране към Shorts” (преводът може да варира в интерфейса на платформата за различните езици). Този инструмент ще позволи на потребителите, които качват своите видеа, да изберат до 60 секунди от своя клип, които да бъдат конвертирани в кратко видео, подходящо за Shorts. Голямото удобство на този инструмент е, че той ще бъде достъпен в уеб интерфейса или в приложенията за iOS и Android за създатели, без да изисква от тях да инсталират на личните си устройства тежък и консумиращ ресурси допълнителен софтуер. В редакторския панел за видеа авторите също ще могат да добавят текст, филтри, както и допълнителни видеоклипове, заснети с камерата за Shorts видеа или друго съдържание, изтеглено от отворената библиотека на YouTube.

В публикация в блога си, с която уведомява за новия инструмент, YouTube споделя, че в страниците на готовите Shorts видеа ще бъдат публикувани линкове, които да отвеждат посетителите към оригиналния, по-дълъг видеоклип, от който е генерирана неговата Shorts версия. По този начин на потребителите, които са харесали даден Shorts клип, няма да им се налага да отварят канала и да отделят време да търсят пълното видео, от което са изрязани Shorts кадрите, което според YouTube би превърнало Shorts в още по-добър инструмент за ангажиране на потребителите със съдържанието на създателите.

За разлика от други инструменти, които YouTube предлага, като инструмента Cut, новият инструмент „Edit into a Short” не може да бъде използван за видеа, които са качени от други потребители. Ще можете да видите тази опция само ако сте отворили видеоклип, който сте качили.

Макар и YouTube да стартира функцията Shorts още през 2020-та година, през последните няколко месеца платформата инвестира наистина интензивно в новия формат. Целта на YouTube е да стимулира създателите на съдържание да го използват, като допълнително платформата конвертира в Shorts автоматично милиони видеоклипове, които потребителите са качвали през годините, ако тяхната дължина е под 60 секунди.

От YouTube още информират, че над 1,5 милиарда потребители гледат видеа в Shorts формат всеки месец, като смята, че този формат за съдържание ще позволи на създателите да внесат ново изживяване в класическия видео формат.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини