Google възнамерява да отделя повече внимание на YouTube по отношение разпространението на фалшиви новини.

YouTube обнови своята услуга и партньорски отношения с другите компании по такъв начин, че да осигури достъп само до заслужаващите доверия източници на новини и да премахне съмнителните изявления. В САЩ YouTube ще започне да предлага само релевантни статии. На глобално ниво онлайн услугата вече предлага материали за проверка на фактите при търсенето на клипове. Класифицират се темите, където най-често се появяват фиктивни съобщения. Потребителите от 17 държави вече получиха достъп до оптимизираните в това отношение функциите Breaking News и Top News, предлагащи само подбрани релевантни новини.

Освен това, YouTube заделя $25 милиона за собствена инициатива, в рамките на която ще бъде създадена работна група. Групата ще работи върху подобряване новините в YouTube, финансиране на новинарските издания и осигуряване на разширена поддръжка на издателите на новинарско съдържание.

В сферата на образованието се подготвя стратегия за цифрова грамотност. Тя ще помага на тинейджърите по-критично да оценяват видеата, които гледат. Новата стратегия ще се осъществява с помощта на организации като Станфордския университет, института Пойнтър и други.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
W10
W10
3 години

Ти си най-фалшивият урод!

Хо Хохов
Хо Хохов
3 години

Не е тайна, че youtube редовно цензурира и затрива цели канали на потребители, които се опитват да отворят очите на хората за някои неща. Така като гледам и останалите сошъл идиотски мрежи натам са се ориентирали – към тотална дезинформация!