11.8 C
София

YouTube изглежда планира своя Video-on-Demand услуга

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Най-големият сайт за видео споделяне YouTube е на път да предложи на потребителите си още една услуга, свързана с такова съдържание.

Изглежда сайтът се готви за пусне абонаментна услуга от типа Video-on-Demand, която да допълва останалите аудио-визуални услуги, които YouTube предлага.

Информацията за това идва от шефа на едно от студията за съдържание към YouTube, който твърди, че представители на YouTube вече са се свързали с него именно по повод лицензионна сделка за предлагане на VOD съдържание.

ВЪпросната VOD услуга изглежда ще бъде моделирана по YouTube Music Key, която осигурява неограничен достъп без реклами до музикални клипове и около 30 милиона песни в Google Play Music срещу 7.99 долара на месец.

В момента конкуренти като Vimeo, Vessel и Hulu засилват позициите си спрямо видео гиганта, който е собственост на Google, като предоставят на потребителите си ексклузивно съдържание и опции за платен абонамент без реклами. На свой ред, YouTube се бори с помощта на периодични инвестиции в маркетинга на своите собствени таланти като им осигурява повече инструменти за работа със съдържание като например програмата Content ID. В същото време, създателите на съдържание все още не са доволни от Content ID и твърдят, че програмата не им позволява да печелят лесно от своя труд.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини