YouTube иска да ползваме истинските си имена

1
27

От известно време насам YouTube предлага опцията да използваме истинските си имена при регистрация в сайта. Едната цел на тази инициатива е да се ограничи спама в коментарите, който анонимността на потребителите подстрекава допълнително. Втората цел пък е да се осигури още по-голяма интегрираност между профилите ни в YouTube и тези в Google+ (в случай, че имаме такива).

Тази опция съществува още от март, но тогава тя можеше да се използва само от нови потребители, които тепърва си правеха регистрация в сайта. От Google са забелязали, че голяма част от тези потребителите са се възползвали от опцията, затова сега те я правят достъпна за всички, които имат регистрация. Ако желаете, вече можете да промените потребителското си име, замествайки го с реалното си.

YouTube са предвидили и специална опция за тези потребители, които не биха искали да споделят истинското си име заради коментари, които са оставяли под различни клипчета. Опцията се нарича Review my content и ни позволява да видим всяко едно видео, всеки коментар или списък с песни, които сме създали и да решим дали искаме те да стоят в сайта под истинското ни име или под псевдонима ни.

Дали тази функция ще спре нападките в коментарите под видеоклиповете е трудно да се каже. Повече може да се коментира така наречената интеграция на YouTube и Google+, която не всички потребители одобряват. Някои от тях смятат, че Google налагат социалната си мрежа на всички и че използването на истински имена е само капан, с който интернет гигантът ще ги въвлече още по-дълбоко в социалната си мрежа, която не всички имат намерение да ползват.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари