YouTube намалява качеството на видеото в целия свят

4
1194

Считано от началото на този ден YouTube понижава качеството на видеото в целия свят. Това решение е взето с цел намаляване на трафика и натоварването на провайдърите по време на пандемията от новия коронавирус.

Представители на YouTube заявиха, че през следващия минимум един месец на потребителите по подразбиране ще бъдат показвани клипове с ниско качество, но резолюцията може да бъде повишена ръчно. Да напомним, че видео хостингът YouTube принадлежи на холдинга Alphabet Inc, основен участник в който е Google. Корпорацията спазва указанията на властите и на регулаторните органи, които се обърнаха към към големите компании, предлагащи поточни онлайн услуги, включително Netflix и Amazon, за да намалят качеството на стрийма.

През последните дни използването на стрийм услугите рязко нарасна, понеже стотици милиони хора си останаха вкъщи, за да може да се спре разпространението на коронавируса. Специалистите на Google съобщиха, че гледането на видеа е нараснало най-вече по-време на работните часове на деня. Досега през този период стрийм трафикът обикновено намаляваше.

YouTube започна да ограничава качеството на видеото в зависимост от пропускателната способност на интернет връзката на потребителя. YouTube и Google са твърде скептични към твърдението, че тези дни, а може би и месеци, могат да възникнат трудности с интернет връзките, но реши да вземе предварителни мерки, като се съобрази с непрекъснато растящото безпокойство на правителствено ниво.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
rrmrm
rrmrm

Малко им се вдигна трафика и стана мазало. Никой не инвестира достатъчно в хардуер, само се правят на много големи.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Ина хрема и свубоднити капиталисти са уакаа.

dzen
dzen

25.03.2020 12:38 ч. бг-time – видеата в youtube се стартират с default resolution 720p hd

Fermin
Fermin

„YouTube започна да ограничава качеството на видеото в зависимост от пропускателната способност на интернет връзката на потребителя“
това е пълна лъжа, аз съм с 1Gb връзка у дома и ми пускат от тубата 720p видеа, това е за всички а не според пропускателната способност на потребителя….