13.3 C
София

YouTube подобрява търсенето във видеоклиповете

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Онлайн услугата YouTube добави няколко нови функции, с които се улеснява търсенето но необходимото съдържание в огромното количество видеа в тази платформа.

От следващия месец YouTube ще започне да показва различните глави на видеата директно в резултатите от търсенето. По този начин ще се улесни намирането на именно тази част на видеото, която може да е най-полезна за потребителя. Вместо да отваря видеото и да превърта неговите глави в търсене необходимия фрагмент, сега потребителят може да ги намира директно чрез търсачката и оттам направо да преминава към интересуващата го част от клипа.

И още, YouTube добавя предварителен преглед на видеото в резултатите от търсенето, но засега само за мобилните устройства. Благодарение на тази особеност потребителите ще могат да виждат кратък откъс от видеото преди да кликнат върху него.

Друго нововъведение може да помогне в тези случаи, когато потребителите не могат да намерят необходимото видео съдържание на техния роден език. В този случай търсачката на тази онлайн услуга ще може автоматично да превежда субтитрите, заглавията и описанията, и да извършва търсене и в тях. Тази интересна функция в началото ще работи само за територията на САЩ, но с добавянето на нови езици нейната география постепенно ще се разшири.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини