YouTube представи инструмент за замъгляване на лицата в клиповете

0
149

Видеохостингът YouTube пусна в действие инструмент за автоматично замъгляване на човешките лица във видеоклиповете. Това бе съобщено в официалния блог на ресурса.

За да скрие лицата в избрано от него видео, потребителят трябва да влезе в своя акаунт в сайта, да избере някой от качените от него клипове, да отвори раздела “Видеомениджър“, след което да натисне стрелката в дясната част на бутона „Редактиране“ и да избере „Подобрения“. Появява се каченият от него клип, а под него бутон „Допълнителни опции“. При натискането му се отваря допълнително меню, което позволява замъгляване на всички лица във видеото. Над самия клип се намират различни инструменти, предоставящи допълнителни възможности при редакцията на видеото. Изходният клип може да бъде премахнат.

Замъгляването може да не работи, ако заснетите лица не гледат в кадъра, клипът е заснет на тъмно или качеството на картината е лошо, предупреждават разработчиците.

Представители на YouTube посочват, че новият инструмент ще позволи да бъде запазена анонимността на заснетите в клиповете хора. Това може да бъде от полза, например, при публикуване на видео, заснето по време на улични протестни акции. „Размиването“ дава възможност да бъдат скрити лицата на активистите.

YouTube е най-популярният видеохостинг в света. През 2011 г. броят на качените на него клипове надхвърли един трилион.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за