fbpx
2.1 C
София

YouTube премахна ограничението за дължина на видеоклиповете

Най-четени

YouTube премахна ограничението за продължителност на качваните от потребителите на сайта видеоклипове. За това се съобщава в официалния блог на хостинга.

Разрешение за качване на видеоклипове, чиято продължителност надвишава 15 минути, ще получат потребителите, които нито веднъж досега не са нарушавали правилата на YouTube. Планира се по-късно да бъдат снети ограниченията за всички потребители.

Досега да качват дълги клипове на сайта беше позволено само на партньорски компании на YouTube като National Geographic. От канала на National Geographic могат да бъдат свалени видеофайлове с продължителност повече от 45 минути.

Възможността за премахване на петнадесетминутното ограничение се появи благодарение на подобренията в системата за проверка легалността на файловете Content ID. Както пише The New York Times, необходимостта от такава стъпка се е появила, след като компаниите Netflix и Hulu започнаха да предлагат за гледане в мрежите си пълни версии на филми и сериали.

Предишният път, когато позволената дължина на видеоклиповете беше променена от 10 на 15 минути, беше в края на юли тази година. Тогава новите правила бяха въведени за всички регистрирани потребители на популярния видеохостинг.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
lorentzo
lorentzo
10 години

Дойде им акълът най-после 😉

linker
linker
10 години

Супер 🙂

Нови ревюта

Подобни новини