YouTube преминава окончателно към новия външен вид

3
2272

От следващия месец настолната версия на YouTube ще премине изцяло към новия дизайн, който до момента беше в експериментална фаза. Понастоящем потребителите имат възможност да превключат между стария и новия външен вид, но от март нататък Google убива класическия дизайн на най-популярната видео платформа в света, за добро или зло.

Както обясняват от портала 9to5Google, компанията утвърждава дизайна на YouTube от 2017 г. като добавя някои променени елементи, за да съответства максимално на съвременните принципи на Material Design. Други приложения, включително Gmail и Google Calendar също получиха редизайн през 2018 г., така че не е изненадващо, че отне толкова дълго на YouTube да премине окончателно и единствено към новия изглед.

Новият дизайн включва много съвременни функции, които повечето потребители със сигурност приветстват (тъмния режим например), но има и някои недостатъци, които накараха общността да продължава да използва стария изглед, и някои потребители сега са разочаровани, че ще трябва да останат само с новия скин, независимо дали им харесва.

Новият YouTube дизайн се появи за първи път на масовите потребители на 7 ноември 2019 г., въпреки че бе разработен още през 2017 г., като представи по-големи плочки, по-дълго пространство за заглавието на клипа и иконите на каналите, добави функцията за Stories на различните популярни канали и помогна да потребителите да разпознават по-лесно създателите на съдържание.

Google не споменават кога точно ще убият стария дизайн, но препоръчваме да преминете на него отсега, за да имате време да свикнете, и да не сте в шок, когато платформата вече безвъзвратно изглежда различно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари