YouTube променя правилата за оформление на клиповете

0
32

Авторите на видеа в Youtube вече няма да могат да добавят в тях анотации на текста и етикети с хипервръзки, които се появяват отгоре на клипа. Забраната ще влезе в сила на 2 май 2017 г. и след тази дата анотацията може да бъде само изтривана, пише YouTube Creator Blog.

„Използването на анотации е намаляло с повече от 70 процента. Поради тази причина е крайно време да спрем поддръжката на редактора за анотации. От втори май, вече няма да има възможност да се добавят нови или да се редактират настоящите анотации, а само да се премахват. Съществуващите анотации ще продължат да се показват само при използване на настолен компютър“, съобщават разработчиците на услугата.

Заместител на пояснителните бележки ще станат подсказките, които са адаптирани към мобилните устройства. Освен това, те работят и при настолните устройства.

Всъщност, публиката изобщо не обича анотациите и средно те затворят по 12 от тях, преди да кликнат върху някоя. Все повече и повече зрители ги изключват„, казва управителят на продукта Калта Салем.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари