YouTube сключи лицензионни споразумения с UMG и Sony Music

1
529

YouTube подписа договор с Universal Music Group и Sony Music за облагаеми авторски права на материалите, съобщава Bloomberg. В рамките на сделката, собствениците на музика ще започнат да получават по-големи печалби, а за сваляното от потребителите съдържание ще има строг контрол. Третият голям музикален лейбъл е Warner Music Group, който сключи с YouTube подобна сделка по-рано този месец.

Видео-услугата потвърди споразумението с UMG на сайта The Verge. „Радваме се, че укрепихме партньорството ни с Universal Music Group, заяви главният изпълнителен директор на YouTube Сюзън Войжитски. — Това споразумение ще ни позволи да внесем в отрасъла повече ползи, които да покажем на света, да подкрепим повече изпълнители, както и да дадем невероятно музикално преживяване на феновете по целия свят“.

Споразумението показва, че поточната музикална услуга на YouTube, за която отдавна се носят слухове, е близо до своя старт. Продуктът не може да започне работа, докато компанията не сключи споразумение с всички три големи лейбъла.

В миналото, взаимоотношенията на YouTube с музикалната индустрия не бяха твърде гладки. Компанията бе критикувана за това, че не плаща такси на собствениците на музиката и позволява публикуване в услугата на материали, защитени с авторско право. Със стартирането на самостоятелна музикална платформа, тези проблеми трябва да бъдат премахнати.

Предполага се, че музикалната услуга на YouTube ще стане комбинация от Google Play Music и YouTube Red. Стартирането му трябва да започне през март 2018 г., но официален анонс все още липсва.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари