YouTube спира препоръките за клипове, пропагандиращи теории на заговори

18
457

YouTube предприе първите стъпки в борбата с дезинформацията. В рамките на пилотния експеримент за американските потребители бе ограничен достъпа до материалите, намиращи се на границата на позволеното. Тоест, това са клиповете, които формално съответстват на правилата на хостинга, но са на границата на възможното.

The Verge съобщи, че тези материали вече няма да се появяват в рекомендациите и ако се появят, това ще бъде много рядко. Според представителите на YouTube, промените ще засегнат около 1% от видеата, качени във видео платформата.

Ще започнем съвсем рядко да показваме като препоръчани клиповете които са на границата на препоръчителното според нашите правила. Това са видеоклипове, които могат да навредят на потребителите – например, чудодейни лекарства за сериозни болести, изявленията на феновете на плоската Земя, недостоверна информация за събитията от 11-ти септември и други подобни“ – се казва в официалното изявление на компанията.

Според YouTube, тези промени олицетворяват „компромиса между изпълнението на директните задължения към потребителите и свободата на словото„. При това представителите на YouTube подчертават, че нововъведението ще окаже влияние само на възможността за попадане в препоръчаните, а не на самите спорни материали, качени в платформата. Освен това, ако потребителят се е абонирал за канал, показващ подобни клипове, те ще продължат да се появяват сред препоръчаните.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
12 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
хаха
хаха

Затова ли тъпаците привърженици на конспирацията за плоската Земя се изнесоха от Тубата и налазиха у форума на Калдата?

Rens1o
Rens1o

Аз това го наричам цензура.

saentist
saentist

Поствате видео, показващо ненормалното поведение на уред,
след неговото закупуване и във видеото доказвате това,
за награда получавате бан.
Колко гениално.

Капитализъм
Капитализъм

Свободата на словото е свобода и на тъпото слово.

Представете си как вклияе на мисленето на децата да гледат „вирусни“ клипове с плоска земя, рептилоиди, илюбибати и тем подобни тъпотии.

Руските тролове пикаят газ в момента, да си създадат свой тролски интернет и да съберат всички отказалници накуп там.

111
111

Т.е овчиците трябва да гледат само одобреното от господарите и да нямат алтернатива – дори да не е вярно, да ги кара да си задават неудобни въпроси.

Капитализъм
Капитализъм

Не, хората трябва да са свободни да получават информация без да бъдат жертва на пропаганда за плоска земя, илюминати и тем подобни психопатии, които руското правителство ползва с цел да създава дестабилизация и конфликти в обществото. В западните общества можеш свободно да критикуваш и да се надсмиваш над всеки президент или министър председател. В Русия не можеш, защото дори блогърите са принудени при посещения над 2000 на месец да се регистрират като медия.

favr
favr

хахахахахахахаха ама верно ли и теориите за плоската земя са на руското правителство …. вие от отворено общество май вече тотално изтървахте всички влакове…

Путин е син на Шаломова
Путин е син на Шаломова

Отвори страницата за дезинформация на Русия в БГ – Бултаймс и сам се увери, че руснаците провеждат дезинформаиция с теории за плоска земя.

favr
favr

бултаймс не чета… там пишат основно глупости… ако някой вярва, че земята е плоска не са му виновни руснаците… явно човека просто е глупав…

Капитализъм
Капитализъм

Не мога да повярвам, че не четеш Бултаймс и Епохални времена, двата основни руски проекта. Може би четеш малко по-официозните Блиц и ПИК, те също са квазируски.

favr
favr

принципно руските тролове съществуват само в болното ти съзнание… в реалността просто има хора, които не са съгласни с розовата напудрена евроатлантическа представа за света…

Бойко Живков, опс, Борисов"
Бойко Живков, опс, Борисов"

Кой определя кое е „заговори“? Тия ще ми определят кое е заговор, другите си определят пола според каквато картинка видят в интернет, трети като държавата, ще ми казват дали мога да шамаросвам или не детето, пък ако не, ще ми го вземат. Доста сериозно сме тръгнали към края, от една страна не е готино,че е възможно краят да дойде по времето докато ние сме живи, от друга страна, ще е доста удовлетворяващо, когато краят на всичкото безумие дойде и изтреблението е пред очите.

Капитализъм
Капитализъм

Това, което руските тролове пускат като дезинформационна кампания се нарича заговор. Това, което противоречи на официалната наука е заговор. Това, което може да създаде граждански конфликти и войни е заговор. Това, което се меси в изборния процес на утвърдени демокрации е заговор.

favr
favr

по принцип теорията, че тежащ над 100 тона боинг 747 се е изпарил и изчезнал при взрив през септември месец във вашингтон при средна температура на въздуха около 20 градуса по целзий противоречи изцяло на официалната наука… руските тролове ли създадоха граждански конфликти и войни в сирия, ирак, либия и афганистан ? сащ най-безсрамно се месят в изборния процес навсякъде по света и сега от 3 години реват, че са им хакнали изборите… ми да гласуват с хартиени бюлетини и няма да им ги хакат…

Анти
Анти

Естествено, че няма да си биеш детето за да не стане идиотче като мнозинството от българи-насилници, мутри и подобни.

favr
favr

ако вас либерастите ва бяха били повечко, като малки, може би щяхте да станете нормални хора ама на…

Капитализъм
Капитализъм

Вие нормални хора ли сте, че да говориш така? Я се огледай да видиш масата от българи какви са. Няма нито воля, нито предприемчивост, нито желание за отговорност. Търсят някой да ги освобождава, храни и създва заводи, докато той яде, пие до късно и до 12 на следващия ден реанимира. Какво са постигнали с бой, можеш ли да ми кажеш? В Германия без бой постигнаха хиляди пъти повече от вас, балкански типове.

favr
favr

постигнаха да… напълниха европа с мигранти… махнаха мъжкия и женския род, щото били обидни за джендерастите, и на коледните си базари вече казват зимни, щото и коледа явно е обидна