YouTube също блокира акаунта на Доналд Тръмп

8
777

YouTube премахна новото видео, качено в акаунта на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, поради нарушения на правилата по отношение на подстрекателство към насилие. Едновременно с това видео хостингът направи първото предупреждение – минимум една седмица от акаунта на Доналд Тръмп не може да се сваля и качва видео, да се осъществяват предавания и да се публикуват материали.

Засега е неизвестно кое точно видео е станало повод за предприемането на тези мерки по отношение на акаунта на Тръмп и какъв е бил този оскърбителен материал. YouTube отказа коментари относно този клип.

„След най-внимателната проверка, която извършвихме понеже се опасявахме, че е възможно да има потенциална опасност от възникването на насилие, ние премахнахме новото съдържание, което бе качено в канала на Доналд Тръмп и направихме първото предупреждение във връзка с нарушението на нашата политика по отношение на видео материали, съдържащи призиви към насилие“ – казаха представители на YouTube пред The Verge.

YouTube са премахнали и два клипа от официалния канал на Белия дом. В единия клип Тръмп разговаря с журналисти, а в другия президентът на САЩ се изказва пред американско-мексиканската стена.

Политиката на YouTube предвижда и второ предупреждение, при което акаунтът се блокира за две седмици. Третото предупреждение води до перманентно блокиране.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари