YouTube тества двойна реклама преди началото на клиповете

3
739
Вместо да прекъсва видеото за да покаже реклами, YouTube вече ще показва две рекламни обяви в началото на всеки клип.

Никой не харесва прекъсването на клиповете в YouTube, за да бъде показана рекламата. YouTube реши да не прекъсва показването на видеата и рекламата да постави в началото на клиповете.

Наше проучване показа, че освен към дължината на рекламата, потребителите са изключително чувствителни към честото прекъсване на видеата, особено при по-дългите филми. Статистиките показват, че по-малкото прекъсвания подобряват показателите и потребителите по-рядко изоставят гледането на клипа. Ето защо започваме тестовете на нови рекламни блокове. Това ще бъдат две рекламни обяви, показвани една след друга, които потребителите могат да пропуснат и да отидат в началото на клипа„. – се казва в блога на Google.

Интернет гигантът допълва, че при новия формат броят прекъсвания за реклами е намален с 40%. Първоначалните тестове показват 8-11% ръст на аудиторията и с 5-10% увеличена честота на гледане на клиповете

Двойната реклама първоначално ще бъде добавена в десктоп версията на YouTube, а след това нововъведението ще бъде приложено в мобилното приложение и в Smart TV. При абониране за YouTube Premium, реклами няма.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ivan
Ivan

По принцип, най-яко ще бъде да има само рекламни клипове, от началото до края.
Кой въобще гледа вече друго съдържание?
Алчността ще ги затрие…

goyko
goyko

Кой ще им чака две реклами?! Още на първата затварям youtube-a.

Борис
Борис

Много са подвеждащи рекламите в началото на видеото, понеже си мисля, че е това, което ми е пратено и го затварям, поради незаинтересоваността ми към него. По този начин пропускам ценни препоръки.