YouTube тества скриването на брояча на дислайковете под клиповете

10
648

YouTube започна да скрива броя на дислайковете под клиповете. Информацията бе съобщена в официалния Туитър акаунт на компанията.

YouTube отбелязва, че количеството на негативизма в интернет принуждава големите IT компании да предприемат съответните мерки. С цел да намали потока от хейт срещу авторите на различни видеа, Google започна да скрива броя на дислайковете под клиповете. Самата иконка с палец надолу си остава на мястото, но броячът до нея е скрит. Всички могат да продължат да кликват върху тази иконка, но броят на дислайковете може да вижда единствено авторът на съответния клип.

Google обясни, че тази мярка е предназначена да предпази създателите на най-различни видеа от необоснования негативизъм. Статистиките показват, че посетилият YouTube потребител често натиска иконката с палец надолу само заради това, че много хора преди това са направили същото. Освен това, големият брой дислайкове в много случаи са причината потребителят изобщо да не си направи труда да гледа съответното видео. Засега тази промяна е в експериментален режим, като компанията е избрала ограничен брой потребители на случаен принцип.

Google допълва, че бутоните лайк и дислайк няма да бъдат премахвани, тъй като те формират персоналните препоръки за потребителите. Но за обикновения зрител не е толкова важно да вижда броя на хората, които не са харесали съответното видео и тази възможност се оставя само за авторите на клиповете, които могат да използват тази информация за подобряване на своите видеа.

1 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари