YouTube ще бъде наказван с глоба за всяко „пиратско“ видео

0
670
Виенският съд постанови, че YouTube трябва да носи пряка отговорност за публикуването на пиратски материали.

Австрийският телевизионен канал Puls 4 спечели дело срещу американския видео-хостинг, където се изисква от YouTube премахване на копията от записи на телевизионния канал и принуждава компанията да носи отговорност за нарушение на авторските права.

Според TV-компанията, услугата трябва да предотврати публикуването на видеа, в нарушение на авторското право. Ако YouTube позволи постването на подобно съдържание, то тя ще отговаря с „главата“ си.

Решението на съда в бъдеще може да промени положението на социалната мрежа в юридически аспект.

Например, сега YouTube и други услуги не носят отговорност за публикуването на пиратско съдържание, тъй като от гледна точка на правата на социалната мрежа, тя е неутрален посредник.

Решението на съда още не е влязло в сила, така че видеохостинга има правото да не реагира на ситуацията.

Имайте предвид, че представителите на услугата заявиха, че винаги ще подкрепят носителите на авторски права и ще се опитат в най-кратки срокове да премахнат неправомерното съдържание.

YouTube има специални филтри, които не позволяват публикуването на филми, музика и друго съдържание с авторско право. Въпреки това, често подобни видеоматериали все пак преодоляват защитата и остават на сървъра на хостинга.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за