YouTube ще добави HDR поддръжка в клиповете си

0
44

Качеството на цветовата гама и детайлите в YouTube клиповете е на път да се подобри, обяви по време на CES 2016 Робърт Кинкъл, който отговаря за бизнес политиката в компанията.

Той потвърди, че това ще стане благодарение на скорошното включване на High dynamic range (HDR) опцията за видео съдържанието в платформата. В момента именно HDR е доста гореща тема в технологичния свят, след като създателите на съдържание (Amazon Instant Video, Netflix), така и сред самите производители (Samsung, Sony, LG, Panasonic), като и двете страни поддържат формата активно. За да се възползвате максимално от това, което HDR съдържанието предлага, ви трябват HDR-съвместимо устройство и HDR източник.

Стандартът идва и като част от новия Ultra HD Blu-ray формат, който на практика представлява 4К видео на физически диск, премахвайки нуждата от много бърза широколентова връзка за възпроизвеждането на пикселите. Мнозина потребители пък вече познават HDR формата от своите смартфони.

При всички положения е добре да се знае, че най-голямата платформа за споделяне на видео съдържание в света YouTube също дава подкрепата си на формата. Като добавим към това поддръжката на 4К видео и на клипове в 360-градусов формат, е очевидно, че YouTube прави всичко възможно, за да бъде сред челните места в новите технологични тенденции.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари