fbpx
-4.2 C
София

YouTube ще започне тестване на директни покупки на стоки от видео от 15 ноември

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Платформата YouTube на Google продължава да развива своя бизнес за електронна търговия с въвеждането на нови функции. Този път става дума за възможност да правите покупки на стоки от видео, която ще бъде достъпна в тестов режим от 15 ноември, по време на седмичната кампания за пазаруване в YouTube.

Преди време платформата YouTube започна да изпробва функции за пазаруване в реално време чрез популярни създатели на съдържание. Като част от по-мащабно тестване на нововъведението, потребителите могат да оценяват продуктите на продавачите, да преглеждат ограничени във времето промоции и да получават отговори на въпроси за конкретен продукт от други потребители и продавачи.

С новата функция, потребителите на YouTube ще могат да разглеждат каталога с продукти от видеоклип, както и да купуват харесваните от тях артикули. За целта, просто е необходимо щракването върху съответната икона с изображението на кошницата, която ще се появи вътре в работното пространство. Според наличните данни, тестването ще бъде доста мащабно, но в него ще могат да участват ограничен брой потребители. Като част от седмичната промоция за пазаруване в YouTube, на потребителите ще бъдат представени продукти от Samsung, Walmart и Verizon.

Спомнете си, че плановете на Google за интегриране на инструменти за закупуване на стоки, показани във видеоклиповете в YouTube, бяха обявени миналата есен. Очаква се, че ако нововъведенията са успешни, с течение на времето YouTube ще може да се превърне в пълноценен конкурент на платформи за електронна търговия като Amazon.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Кренвирш :-/
Кренвирш :-/
1 месец

Тотално я скапаха тая Туба от реклами и покупки на всякакви кренвирши дори и презервативи с до 30% отстъпка💀

Нови ревюта

Подобни новини