YouTube ще се бори с видеоклиповете, в които се експлоатират деца

0
41

Видеохостингът YouTube въведе промени в своите правила за клиповете, в които всички деца са премахнати. YouTube вече ще блокира тези видеоклипове, на които се вижда реален или изигран тормоз над деца или членове на семейство. От тези клипове ще бъде премахната рекламата, а мястото за коментари блокирано. Към платформата YouTube на 21 ноември се обърна изданието BuzzFeed.

То е забелязало нарастване на броя на каналите, на които се публикуват клипове. На тях децата са уплашени, вързани или принуждавани да правят някакво действие.

Много от видеозаписите се публикуват от верифицирани профили от Източна Европа. На някои се вижда как децата плачат или очевидно изпитват стрес.

В откритите от журналистите клипове, децата се снимат в неподходящи дрехи или в трудна позиция или са принуждавани да играя „на доктор“ заедно с по-възрастните, да се преструват, че ядат изпражнения от памперси, разиграват се сцени с кражби и т.н. При това, клиповете набират милиони гледания. Видео, на което момиче от басейн е откраднато от възрастен човек, набра шест милиона гледания.

На следващия ден, всички канали и видеоклипове, за които журналистите от BuzzFeed бяха съобщили на YouTube, бяха отстранени за нарушение на правилата на услугата. Представители на компанията съобщиха, че част от акаунтите, които са посочени от журналистите вече са на опашката за изтриване. От YouTube увериха, че платформата ще се бори с подобно съдържание, а миналата седмица 50 профила с подобни клипове са били закрити, а хиляди клипове блокирани.

След това, от YouTube са съобщили за промени в правилата на услугата и също така обещават да създадат за авторите на съдържание ръководство за публикуване на видео-клипове.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за