YouTube Music вече идва автоматично инсталиран на телефоните с Android 10

3
386

YouTube Music е най-новият опит на Google да си съперничи със Spotify, Apple Music и Tidal в стрийминга на музика – и сега изглежда компанията наистина сериозно залага на него.

В публикация в блога си от петък, технологичният гигант обяви, че в Android 10 приложението YouTube Music ще идва автоматично инсталирано, наред с останалите обичайни приложения, с които сме свикнали да виждаме с телефона директно от кутията.

Google планира да представи официално своите следващи флагмани – моделите Pixel 4 и Pixel 4 XL на 15 октомври.

В допълнение към статията се казва, че YouTube Music ще идва автоматично инсталирана и към смартфоните с Android 9 Pie.

Google имаше различни опити през годините да представи функционална аудио стрийминг услуга, с надеждата тя да стане популярна сред всички. Последният опит преди YouTube Music, е добре познатата на всички Google Play Music, като компанията оповести, че е въпрос на време поддръжката на услугата да бъде прекратена, като приложението вече няма да идва инсталирано по подразбиране в новите смартфони с Android 9 и Android 10.

Какви са очакванията от YouTube Music?

Този път от Google са решили да използват по-познато име в умовете на потребителите, и това е именно името на най-голямата видео стрийминг платформа в света – YouTube. Мнозина потребители и критици описват кои са недостатъците на услугата, спрямо конкурентните платформи – тя не предлага пакет за стрийминг без никаква компресия или загуби (lossless), а освен това докато слушате песен, приложението показва част от нейния видеоклип, което генерира допълнително излишен трафик. Никоя друга стрийминг услуга не възпроизвежда видеоклипа на песента, а освен това хората масово се оплакват и от алгоритмите за автоматично препоръчване на песни и машинно генерираните плейлисти, като казват, че те дори не могат да се доближат до точността и разпознаването на слушателския музикален вкус, както го прави Spotify.

Наскоро и музикалната платформа Amazon Music пусна нов пакет, който предлага lossless качество на звука, като освен това не е никак скъп. Определено, Google ще трябва да се постараят повече, за да привлекат вниманието на потребителите към тяхната YouTube Music.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари