YouTube Music вече идва автоматично инсталиран на телефоните с Android 10

3
332

YouTube Music е най-новият опит на Google да си съперничи със Spotify, Apple Music и Tidal в стрийминга на музика – и сега изглежда компанията наистина сериозно залага на него.

В публикация в блога си от петък, технологичният гигант обяви, че в Android 10 приложението YouTube Music ще идва автоматично инсталирано, наред с останалите обичайни приложения, с които сме свикнали да виждаме с телефона директно от кутията.

Google планира да представи официално своите следващи флагмани – моделите Pixel 4 и Pixel 4 XL на 15 октомври.

В допълнение към статията се казва, че YouTube Music ще идва автоматично инсталирана и към смартфоните с Android 9 Pie.

Google имаше различни опити през годините да представи функционална аудио стрийминг услуга, с надеждата тя да стане популярна сред всички. Последният опит преди YouTube Music, е добре познатата на всички Google Play Music, като компанията оповести, че е въпрос на време поддръжката на услугата да бъде прекратена, като приложението вече няма да идва инсталирано по подразбиране в новите смартфони с Android 9 и Android 10.

Какви са очакванията от YouTube Music?

Този път от Google са решили да използват по-познато име в умовете на потребителите, и това е именно името на най-голямата видео стрийминг платформа в света – YouTube. Мнозина потребители и критици описват кои са недостатъците на услугата, спрямо конкурентните платформи – тя не предлага пакет за стрийминг без никаква компресия или загуби (lossless), а освен това докато слушате песен, приложението показва част от нейния видеоклип, което генерира допълнително излишен трафик. Никоя друга стрийминг услуга не възпроизвежда видеоклипа на песента, а освен това хората масово се оплакват и от алгоритмите за автоматично препоръчване на песни и машинно генерираните плейлисти, като казват, че те дори не могат да се доближат до точността и разпознаването на слушателския музикален вкус, както го прави Spotify.

Наскоро и музикалната платформа Amazon Music пусна нов пакет, който предлага lossless качество на звука, като освен това не е никак скъп. Определено, Google ще трябва да се постараят повече, за да привлекат вниманието на потребителите към тяхната YouTube Music.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гошо
Гошо

Не е вярно че пуска видеоклип и харчи от мобилните – има опция да си пуснеш клипа ако искаш и да я спреш, то са две бутончета които буквално ще ти извадят очите щото пише ПЕСЕН и ВИДЕОКЛИП. Калда, спрете да пишете глупости моля ви се. Редовно всякакви простотии пишете.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Много станаха, всичко с пари и как ще ме накарате да зарежа досегашната апликация, която ползвам?

боб
боб

От няколко месеца го ползвам и съм доволен – алгоритмите им за препоръчване на песни работят чудесно, дори по-добре от спотифай. Има си ясно бутонче дали искаш да гледаш видео или само да слушаш музика. Това lossless не знам какво го приказват толкова – с нормални слушалки, като си навън, шум отвсякъде – никаква разлика няма да усетиш между lossless или lossmore..