YouTube Music вече предлага три персонализирани плейлиста с подобрени алгоритми

0
279

Още от старта си през месец май, YouTube Music получи няколко актуализации, които въведоха ключови функции, които липсваха в първоначалното издание. Приложението е получило поддръжка за версията на Android за интелигентни автомобили известна като Android Auto, възможност за възпроизвеждане на локално съхранение музикални файлове, Android аплет и безплатна поддръжка за възпроизвеждане в предишните актуализации. Тези нови функции правят YouTube Music една от най-добрите стрийминг услуги в света на Android, най-вече благодарение на богатия каталог, но това далеч не го прави перфектен. Например, откриването и препоръчването на персонализирана според вкуса на слушателя музика в платформата не е чак толкова добро, колкото на някои безпрецедентни лидери и конкуренти в сектора като Spotify например, които имат отлични алгоритми за препоръчване на песни, благодарение на непрекъснатото им обучение, милионите потребители и годините развитие. Но алгоритмите за подбор на песни не са единственият проблем на приложението. За щастие, Google вече са се ангажирали да коригират тези проблеми с най-новата актуализация на приложението YouTube Music.

Според скорошна публикация в блога на компанията, YouTube Music е на път да получи актуализация, която носи три нови персонализирани плейлисти за подобрено откриване на музика. Новите Discover Mix, New Release Mix и Вашите списъци с плейлисти Mix имат за цел да ви запознават непрекъснато с новостите и да ви помогнат да откривате изпълнители и песни въз основа на вашите интереси и музикален вкус, които платформата следва на е разпознала на база музиката, която вече сте слушали, както и на според друга информация, събирана от останалите услуги на Google. Тези плейлист се актуализират автоматично през редовни интервали от време въз основа на вашата история на слушане и всеки един плейлист предлага уникално изживяване.

За какво служат?

Плейлистът Discover Mix ви помага да откривате нови изпълнители и песни въз основа на вашите предпочитания и история на слушане. Той предлага 50 напълно нови песни всяка седмица и се актуализира всяка сряда. New Release Mix, както подсказва името, носи всички най-нови версии на любимите си изпълнители, заедно с нови издания от подобни изпълнители. Плейлистът ще получава основна актуализация всеки петък с няколко по-малки актуализации в средата на седмицата през седмицата. И накрая, вашият списък за изпълнение на Mix е с любимите ви песни и изпълнители, заедно с няколко подобни песни, които никога не сте чували досега. Плейлистите ще получават малки актуализации редовно въз основа на най-скорошната ви активност.

В публикацията в блога се посочва, че и трите нови плейлиста вече са достъпни в YouTube Music в световен мащаб, но в момента на писането успях да видя само плейлистите на вашия Mix и New Release Mix на моето устройство.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари