Музикалната услуга Google Play Music ще прекрати своята работа този месец. Тя трябва да бъде изцяло заменена от услугата YouTube Music, която през последните месеци активно се развива и редовно получава нови полезни функции. Този път, в YouTube Music ще се появи възможност за възпроизвеждане на лични плейлисти с помощта на гласовия асистент Google Assistant.

Персоналните плейлисти са една от търсените функции в музикалните услуги и се ползват с голяма популярност сред потребителите. Продължителното време за възпроизвеждане на плейлисти с помощта на гласови команди към Google Assistant в услугата YouTube Music беше невъзможно, въпреки, че самата функция е налична от доста дълго време в самата услуга YouTube.

Ситуацията се промени през август, когато Google започна бета-тестване на новата функция с ограничен брой потребители на YouTube Music посредством смарт-колоните Google Nest. Тогава стана известно, че в бъдеще функцията ще стане широко разпространена и ще е достъпна за всички потребители на музикалната услуга на различните устройства.

На Google бяха необходими по-малко от два месеца за провеждането на различните тестове и сега възможността за възпроизвеждане стана достъпна за потребителите на услугата, притежаващи Android базирани устройства. За да започнете да използвате новата функция, трябва само да кажете: „Ok, Google, включи плейлист X“ или „Ok, Google, включи X“. След като получи командата, гласовият асистент ще стартира приложението YouTube Music и ще започне да възпроизвежда посочения плейлист.

Тъй като разпространението на новата функция стана наскоро, може да отнеме известно време, преди тя да стане достъпна за потребителите на YouTube Music по целия свят.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари