Условията, при които е било сключено споразумението не се разкриват.

Zenimax Media обяви, че са постигнали споразумение с Facebook относно обвиненията към Oculus, че са използвали вътрешна информация и разработки на компанията, за да създадат устройството си за виртуална реалност.

Преди четири години, Zenimax заведе дело към Oculus, след като един от основателите на id Software, Джон Кармак се присъединява към компанията в качеството си на главен технологичен мениджър. Обвиненията по делото към Oculus, в което се търси обезщетение за над четири милиарда долара, са, че основателят на компанията, Палмър Лъки е откраднал търговски тайни и ги е използвал за създаването на шлема за виртуална реалност Rift. Миналата година, американски федерален съд наложи на Oculus да заплати на Zenimax обезщетение в размер на $500 милиона за нанесени щети в областта на нарушение на авторовото право и договорните взаимоотношения, но отсъди, че няма доказателства за кражба на търговска тайна. Това лято, областен съд намали въпросната сума наполовина, отхвърляйки обвиненията към бившия шеф на Oculus Брендън Айрииб и Лъки, и отхвърли искането на Zenimax за забрана на продажбите на Rift. Страните по спора трябваше да се срещнат още веднъж, този път в апелативния съд, но това, както разбираме от Variety, няма да се случи, тъй като Facebook, чиято собственост днес е Oculus, и Zenimax са стигнали до въпросното споразумение.

Zenimax Media е един от най-големите издатели на видеоигрово съдържание. Компанията е собственик на Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, Id Software, Arkane Studios, Tango Gameworks, MachineGames и ZeniMax Online Studios.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за