Zhi Zhen Internet Technology: Apple ни открадна идеята за Siri

4
23

Китайската корпорация Zhi Zhen Internet Technology отправи обвинения срещу Apple в незаконно използване на нейни технологии при разработката на услугата за гласов контрол Siri.

От Zhi Zhen Internet Technology заявяват, че са патентовали своята технология още преди осем години, в далечната 2004 г., и дори са успели да създадат на нейна база услугата Xiao i Robot. Проблемът е станал особено актуален за Zhi Zhen, след като през миналия месец Apple добави в Siri поддръжка на кантонски и северните диалекти на китайкия език. Представител на компанията от Поднебесната империя съобщи още, че Zhi Zhen Internet Technology се е обърнала към Apple с официално писмо по този повод още през месец май, но досега така и не е получила отговор.

Ще припомним, че неотдавна Apple имаше сериозни проблеми и с друга китайска компания – Proview – заради правата върху използването на търговската марка iPad. Proview искаше компенсация в размер на милиарди долари и действията й заплашваха да сринат доставките на таблета не само в Китай, но и по целия свят. „Ябълките“ успяха да уредят конфликта сравнително евтино – обявената цена на споразумението между производителите беше 60 милиона долара. Сега Zhi Zhen Internet Technology иска съдът да застави Apple да прекрати използването на непринадлежащата й технология и да заплати всички свързани с делото разноски, като за момента не се споменава нищо за изплащане на компенсация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари