Zoom добавя автоматични субтитри за всички безплатни акаунти

0
226

Популярната платформа за видео конферентни разговори Zoom, която се радва на изключителен ръст в популярността от началото на пандемията досега, планира да пусне поддръжка на автоматично генерирани субтитри на всички безплатни акаунти на услугата тази есен, като част от усилията си да направи услугата по-достъпна, обявиха от компанията. Ако притежавате безплатен акаунт в платформата и се нуждаете от автоматично генерирани субтитри в срещите преди функционалността да стане масово достъпна за всички, Zoom позволява ръчно да поискате достъп до тази технологична възможност за субтитриране на срещите в реално време чрез формуляр в Google, изпратен към поддържащия екип предварително.

Автоматичните субтитри не са изцяло нова функция за потребителите на популярната платформа за групови срещи. По-рано услугата предложи AI задвижвана транскрипция на живо за всички свои платени абонати. В противен случай домакините на срещите трябваше ръчно да добавят собствени субтитри или да използват услуга за автоматично субтитриране в реално време от трета страна. Но сега функцията ще стане достъпна за милиони хора, които разчитат на услугите на Zoom, и ги използват с безплатния пакет. Страницата за поддръжка в официалния сайт на услугата отбелязва, че функцията за автоматично съставяне на субтитри на живо понастоящем е достъпна само на английски език, като не е ясно дали компанията ще може да внедри и други езици до края на годината, въпреки че изрично отбелязва, че планира въвеждане на поддръжка и на други езици.

Автоматичното генериране на субтитри на срещата е налично при други конкурентни услуги за видеоконференции като Google Meet. Като се има предвид колко широко се използва Zoom от началото на пандемията, чудесно е да видим добавянето на повече функции за достъпност. Предишните усилия за увеличаване на достъпността до Zoom включват възможност за добавяне на автоматично превеждане в реално време по време на видео срещата (не е достъпно за абонатите с безплатни акаунти), възможност за предварително текстово транслиране на разговорите по време на срещата, както и редица други функционалности, служещи за повишаване на езиковата точност и достъпност.

Все още не е ясно кога точно през есента Zoom възнамерява да направи новата функционалност достъпна за всички потребители. Предстои да разберем и ще информираме при актуализация.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари