Zoom няма намерение да спира, подготвя нови услуги, за да се изправи пряко срещу Google и Microsoft

0
744

Платформата за видеоконферентна връзка Zoom имаше една меко казано успешна година. Цената на акциите се повиши с над 500% заради неочаквания ръст на работа от вкъщи. Компанията обаче е решена да се превърне в истински гигант.

Разглеждат се различни възможности за разширяване  на дейността

Според доклад на The Information, сред най-вероятните следващи ходове се намират услугите за e-mail и календар. Става ясно, че Zoom вече работи по частта с пощата. Тя ще е уеб базирана и тестовете могат да започнат догодина. Приложението за календара е по-ранен стадии от развитие.

Целта е корпорацията да изгради една основа, върху която да се развива, след момента на връщане на служителите по офисите. Тогава нуждите от видеоконферентна връзка ще намалеят. Очаква се този процес да започне в даден етап от следващата година.

Много от конкурентите на Zoom в момента са част от по-голяма картина. От една страна имаме Microsoft и тяхната Office 365 платформа. От другата страна е Google със своя Workspace пакет. Именно в тази посока иска да се развива Zoom. Да спре да бъде платформа, която изпълнява едно единствено предназначение.

В доклада още се споменава, че има сигнали компанията да планира доста мащабен комплект от приложения. Търсят се служители, които да работят върху впечатляващи чат функционалности. Ще се работи и върху подобряване на интеграциите с вече съществуващи приложения като Asana и Dropbox.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари