fbpx
1.6 C
София

Zoom прекратява актуализациите, докато реши проблемите със сигурността

Най-четени

Изпълнителният директор на Zoom Ерик Юан отговори на нарастващите опасения относно сигурността на виртуалните срещи през популярната платформа за видеоконференции, като очерта плана си за справяне с тях в следващите 90 дни. Той разкри също, че общият ежедневен брой активни потребители на платформата е отбелязал огромен скок – от 10 милиона през декември, днес те наброяват 200 милиона души, тъй като коронавирусната епидемия принуждава милиони хора по целия свят да работят и да се срещат с колегите, шефовете и служителите си от вкъщи.

През последните няколко седмици Zoom се трансформира от приложение, което потребителите основно използваха за корпоративни и бизнес срещи или провеждане на платени уебинари към платформа за масова употреба при всякакви нужди.

„През последните няколко седмици обслужването на този огромен нов приток от потребителите беше огромно предизвикателство и единственият ни фокус. Въпреки това признаваме, че е възможно да не сме успели да защитим напълно сигурността и поверителността на всички наши потребители така, както бихме искали“, написа Юан в публикация в блога на компанията.

Zoom ще въведе 90-дневно замразяване на обновленията, които добавят нови функции, което ще рече, че функционалността на платформата няма да се развива през следващите три месеца, а през това време екипът зад нея ще се ангажира с решаване на проблемите с поверителността и сигурността на онлайн срещите.

Юан също ще започне провеждането на седмичен уебинар всяка сряда от 10.00 сутринта по щатско време, за да обсъди актуализациите по поверителността и сигурността.

Проблемите на Zoom

Сигурността на приложението за видео срещи стана обект на внимание през последните дни, след като редица изследователи по сигурността откриха множество уязвимости и грешки, които могат да позволят на хакерите да получат достъп до камерите и микрофоните на потребителите на Zoom под Mac. Генералният прокурор на Ню Йорк Летития Джеймс изпрати писмо с искане за обяснение от компанията в понеделник. Миналата седмица стана ясно, че мобилното приложение за iOS е предавало информация за устройствата на своите потребители до Facebook, тъй като е използвало Facebook SDK, но своевременно този проблем беше решен от екипа на компанията.

Съобщава се, че милиардерът Илън Мъск е забранил на своите служители в компаниите SpaceX и Tesla да използват Zoom за корпоративните и бизнес срещи, а НАСА също са се присъединили към тази забрана за персонала.

Разбира се, предвид огромният ръст в използването на платформата е напълно нормално все повече потребители и експерти да се вглеждат в нея и да проверяват сигурността и надеждността ѝ и да откриват проблеми, които иначе едва ли биха били забелязани.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини