Zoom също планира редица нововъведения

2
397

За да помогне на своите потребители да изразят себе си, да си сътрудничат и да управляват комуникацията си по-ефективно, Zoom актуализира своя софтуер за видеоконференции с множество нови надстройки.

Тези надстройки включват подобрено представяне на статични изображения/представяния на екрана за Zoom Meetings и Video Webinars, нови хардуерни решения за Zoom Rooms, разширени възможности за управление на Zoom Chat и рационализирано решение за масова комуникация Zoom Phone.

Тъй като Zoom добави „изчезваща писалка“ към Zoom Meetings и Video Webinars, потребителите вече могат да открояват текст или обекти на споделен екран, без да се налага да отменят или да изтриват дадени маркирани абзаци или подчертани детайли. Вместо това, всичко маркирано ще може да изчезва с течение на времето, което позволява на водещия да насочва вниманието на участниците към нещо на екрана, без да се налага постоянно да отменя или изтрива своите отбелязки.

Що се отнася до отбелязването на таблет или смартфон, Zoom улесни създаването на прави линии и перфектни форми в мобилното си приложение с автоматични форми на Whiteboard. Тази нова функция автоматично коригира вашите маркировки в предвидената им форма и може да бъде ценен инструмент за бяла дъска на живо по време на срещи за обучение, както и по време на уеб семинари.

За да помогне на участниците в срещата да се изразяват по нови начини, най-новото издание на Zoom носи и повече емоджита и реакции в срещите, включително и възможност за избиране на тона на кожата на емотиконите.

Въпреки че приложенията на компанията се предлагат със стандартен набор от шест емотикони, потребителите вече могат да разширят този списък, за да получат достъп до пълния списък на емоджита и реакции. При по-големи акаунти обаче пълният набор от емотикони трябва да бъде активиран от администраторите и собствениците на акаунти.

Що се отнася до устройствата, Zoom направи някои подобрения както на Zoom Rooms, така и на Zoom Phone. Тъй като Facebook добави поддръжка за Zoom на своята уеб платформа Portal TV, потребителите вече могат да се свързват със своите колеги, приятели и семейство, използвайки своите телевизори. В същото време обаче клиентите на Zoom Phone вече ще могат да задействат и получават масови известия с помощта на InformaCast от Singlewire Software, за да бъдат информирани за кризисни събития и други извънредни ситуации.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари