ZTE с амбиция скоро да достигне Samsung и Apple

0
30

Китайският производител на телекомуникационно оборудване и смартфони ZTE възнамерява много скоро да се превърне в един от лидерите на пазара на смартфоните и да стане пряк конкурент на Apple и Samsung. Това бе споделено в неотдавнашно интервю за CNBC от президента на подразделението ZTE Mobile Devices Ликсин Ченг.

Според топ-мениджъра, приоритет на ZTE – иновации и удовлетворение на желанията на потребителите.

„В момента се фокусираме върху стратегически важните за нас пазари, като Китай, Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион. Уверени сме, че ще станем водещ световен производител на смартфони. Сега индустрията преминава към новия 5G стандарт, което изисква големи инвестиции, технологии и иновации. Точно в това се крие силата на ZTE“, заяви Ликсин Ченг в кулоарите на изложението Consumer Electronics Show (CES) Asia в Шанхай.

Ръководителят на мобилния бизнес на ZTE не уточнява кога точно се планира постигане на амбициозните цели, но обеща, че компанията ще действа много бързо.

„Ще бъдем много по-бързи отколкото си мислите“, добавя той.

Трябва да се отбележи, че според данните на анализаторската компания IDC, през първото тримесечие на 2017 година, ZTE не е влязла в петте водещи смартфон брандове, сред които са Samsung, Apple, Huawei, Oppo и Vivo. Експертите от Counterpoint Research поставят ZTE на осмо място в списъка на най-големите производители на смартфони, зад компаниите от топ 5, както и LG и Xiaomi.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за