fbpx
-0.8 C
София

Zynga ще плати $50 милиона на Дон Матрик

Най-четени

От няколко дни насам следим напускането на Xbox отдела на Microsoft от шефа му Дон Матрик и заемането на новия му пост като CEO на Zynga. Ако се чудите какво точно е привлякло Матрик към затрудненото гейм студио, вече имаме отговор на този въпрос. Оказа се, че Zynga са му предложили толкова добра сделка, че той просто не е могъл да каже „не“.

Ако всичко върви по план, гейм компанията би трябвало да заплати на Матрик сума от $50 милиона в следващите няколко години. Разбира се, всичко това зависи от различни фактори. Например, едното от условията за получаване на възнаграждение в такъв размер, е акциите на компанията да повишат стойността си. Това, всъщност, вече се случи. Акциите на Zynga скочиха след като се разбра, че са сменили шефа си.

По-голямата част от въпросните $50 милиона са под формата на акции, но Матрик ще получи и доста кеш. Доколкото разбрахме, само за първата си година той ще бъде възнаграден с $19,3 милиона в брой. В тези $19,3 милиона в брой влиза годишна заплата от $1 милион, и два бонуса в размер, съответно, $5 милиона и $2 милиона. За същия период той ще получи и акции в Zynga в размер на $11,3 милиона.

От 2014 година, освен това, Матрик ще може да получи между 200 и 400 процента увеличение на годишната си базова заплата, която ще нарасне, съответно, до $2 милиона и $4 милиона.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини