Един от новите инструменти в най-голямата социална мрежа Facebook е предназначен за миграция от обикновен потребителски профил към страница. Оказва се, че използването на инструмента крие някои опасности и трябва да премислите нещата добре, преди да го използвате, съветва Кристина Уорън от Mashable.
Първото нещо, което трябва да запомни всеки е, че функцията за конвертиране на профила не е предназначена за обикновени потребители. Тя е създадена за да помогне на определени марки, фирми, организации и популярни личности да създадат своя страница във Facebook, като прехвърлят в нея всички свои приятели от стария си профил.
Една от най-важните подробности, която трябва да знае всеки, предприел миграцията е, че се прехвърлят само контактите, но не и съдържанието на профила. Поради тази причина Facebook не препоръчва обикновени потребители да използват новата функция. Единствените снимки, които ще бъдат прехвърлени са профилните. Останалите ще изчезнат. Всички публикации на стената на профила, както и коментарите към тях също няма да се прехвърлят в страницата. Ще бъде изгубена и връзката с всички приложения, които са били асоциирани към стария профил.
Ако веднъж предприемете и завършите миграцията от обикновен потребителски профил към страница, вече няма връщане назад. Цялата информация, която е изгубена си остава изгубена. Facebook прави изключение и помага само на много известни личности, които не са доволни от това, което се е получило и си искат стария акаунт.
Всичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.
С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.
Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!