Мнозина потребители биха решили да извадят Facebook от живота си след поредицата скандали с лични данни и хаквания, но компанията наистина иска да ви даде повече време, за да размислите. Говорител на гиганта потвърди, че увеличава периода, през който може да върнете изтрития си акаунт и да възстановите присъствието си в най-голямата социална мрежа.

Досега това можеше да стане само в рамките на 14 дни, но вече имате на разположение цели 30, за да го направите.

Facebook, разбира се, го оправдава с несекващото желание на потребителите да продължат със своеобразния социален ексхибиционизъм, дори когато веднъж са се отказали.

„Имаме случаи, когато потребители се опитват да влязат в изтрити акаунти след 14 дни. Затова искаме да им дадем възможност да направят напълно съзнателен избор„, казва Facebook.

Зад това, естествено, се крие съвсем прагматична причина: колкото повече време имате, за да възстановите акаунта си, толкова по-вероятно е да се върнете. Хора, които трият профилите си в момент на емоция, вероятно по-нататък могат да размислят знаейки, че данните им ще ги чакат дори седмици по-късно.

Негативът пък е, че ако сте категорични в решението си, Facebook ще пази профила ви две седмици повече без реална причина за вас. За това време може и да не станете жертва на хакерска атака, но пак може да бъде досадно, ако сте се решили на стъпката.

АбонаментВсичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.

С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!

8 Коментара
стари
нови оценка