Google подобрява своята политика за съхраняване конфиденциалността на потребителската информация и променя начина за съхранение на данните. Сега информацията за активността на потребителите автоматично ще се изтрива след изтичането на определен срок. Информацията за тази промяна се появи в официалния блог на интернет гиганта.
Важно е да уточним, че функцията за изчистването на тези потребителски данни по подразбиране се активира само за новите потребители. В старите профили тази функция не се активира по подразбиране, но може да бъде включена ръчно от настройките.
По подразбиране ще се премахват данните за активността на потребителите, събрани през последните 18 месеца. Същият период от време важи и за историята на активността в приложенията на Google. Изключение е историята на активността в YouTube – 36 месеца, понеже това е необходимо за коректната работа на алгоритъма за даване на препоръки.
В услугите за лично ползване, включително Gmail, Drive, Photos, подобно премахване на потребителската информация не се предвижда.
Тази функция за изчистване на данните се появи миналата година. Потребителите могат да избират различни периоди от време, през което да се пази тяхната информация – 3 месеца и 18 месеца. Тези настройки си остават. Разликата е, че за новосъздадените акаунти по подразбиране този срок се задава да бъде 18 месеца. Разбира се, потребителите могат да влязат в настройките и да променят този срок на 3 месеца или да изберат да няма автоматично изчистване на данните.
Всичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.
С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.
Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!
