Netflix ще начислява допълнителна такса, ако споделите акаунта си с приятел

Най-четени

Светлин Желев
Светлин Желев
Главен редактор

Много често потребителите на Netflix споделят своите акаунти с приятели и членове на семейството, дори с колеги. Възможно е дори да използвате чужд акаунт в стрийминг услугата, като плащате половината или четвъртината от абонаментния план. Това очевидно не се харесва на Netflix и гигантът в стрийминга е давал това ясно да се разбере доста пъти в миналото, но сега засилва натиска си, тъй като това влияе на способността на компанията да печели нови абонати.

В публикация в блога, озаглавена „Плащане за споделяне на Netflix извън домакинството“, компанията заявява, че знае, че потребителите споделят пароли с приятелите и семейството си, които не живеят с тях, и това вреди на приходите на стрийминг услугата. Затова потребителите трябва да плащат допълнително към абонаментните си такси, ако искат да споделят паролите си с някого извън дома си.

„Винаги сме улеснявали хората, които живеят заедно, да споделят своя акаунт в Netflix, с функции като отделни профили и множество потоци в нашите планове Standard и Premium. Въпреки че те бяха изключително популярни, те създадоха и известно объркване относно това кога и как може да се споделя Netflix. В резултат на това акаунтите се споделят между домакинствата, което се отразява на способността ни да инвестираме в страхотни нови телевизии и филми за нашите членове.“

Netflix иска от потребителите да плащат малка сума в допълнение към таксите за плана, за да споделят паролата с членове извън домакинството си. Комопанията въвежда две нови функции – „Добавяне на допълнителен член“ и „Прехвърляне на профил в нов акаунт“, за да преодолее проблема с потребителите, които споделят паролата си с всеки и с всички. Пилотното тестване на тези две функции ще започне в Чили, Коста Рика и Перу през следващите седмици.

„Затова през последната година работихме върху начини да дадем възможност на членовете, които споделят извън домакинството си, да го правят лесно и сигурно, като същевременно плащат малко повече. И през следващите няколко седмици ще стартираме и тестваме две нови функции за нашите членове в Чили, Коста Рика и Перу.“

С функцията „Добавяне на допълнителен член“ потребителите, абонирани за плановете Стандарт и Премиум, ще могат да добавят два подконтакта за хора, които не живеят с тях. Всеки потребител ще има свое собствено потребителско име и парола. Освен това с помощта на функцията „Прехвърляне на профил в нов акаунт“ потребителите могат да прехвърлят съществуващия профил в нов акаунт, като запазят историята, любимите и персонализираните препоръки на потребителя. Тази функция е достъпна за членовете на плановете Basic, Standard и Premium.

АбонаментВсичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.

С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!

4 Коментара
стари
нови оценка

Нови ревюта

Подобни новини