Facebook постоянно обновяват функциите в сайта си, особено тези свързани със снимките. Последният ъпдейт, който компанията разкри в началото на седмицата, се нарича „споделен фотоалбум“ и всъщност е функция, която позволява на до петдесет потребителя на социалната мрежа да качват изображения в един и същи албум.
Създателят на албума може да избере хората, които имат право да качват снимки в него, и, разбира се, може да определи нивото му на неприкосновеност – дали албумът да може да се вижда от всички потребители на Facebook, дали само от хората, които качват снимки в него или, пък, дали само от хората, които качват снимки в него и техните приятели.
На пръв поглед новата услуга звучи непознато и интересно. Някои специалисти по ориентираните в сферата на споделянето на изображения приложения обаче посочват, че доста преди Facebook малки стартъпи като Cluster или Albumatic дават на потребителите си правото да качват снимки в албум съвместно с приятелите си. Всъщност тази функция бе това, което отличаваше тези по-непопулярни услуги от останалите приложения от този тип. Сега по всяка вероятност потребителите ще се оттеглят от тях, тъй като ще могат да правят същото нещо и във Facebook.
На този етап само избрани потребители на социалната мрежа базирани в Съединените щати имат достъп до новата функция. По-късно тя ще стане достъпна за цял свят. Освен това, засега функцията е ограничена само до настолната версия на Facebook. Можем обаче смело да заложим на това, че не след дълго тя ще стане факт и в мобилното им приложение.

Всичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.
С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.
Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!