Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Liquid Glow - нов ICS-смартфон от Acer

Шрифт
От , 1323 прегледа 0 препоръчай
В глобалната мрежа се появи първата информация за нов смартфон на компанията Acer, който тя очевидно ще покаже в Барселона на най-голямото изложение на мобилни продукти в света - MWC. Моделът носи названието Liquid Glow.

Acer Liquid Glow ще се доставя с последната версия на мобилната платформа на Google - Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Сред функционалните характеристики на смартфона се изброяват 3,7-инчов сензорен екран, 5-мегапикселова камера и чип NFC.Liquid Glow ще се предлага в три цветови решения на корпуса - в розово, бяло и черно. Продажбите на новия продукт ще стартират в началото на лятото на текущата година. Допълнителна информация относно спецификациите и цената на Liquid Glow ще бъде обявена следващата седмица. Припомняме, че освен Liquid Glow на MWC 2012 компанията Acer ще демонстрира и смартфона CloudMobile, който бе удостоен с престижна награда за иновативен дизайн.

 

Facebook прекратява чата в основното си мобилно приложение

Искате да комуникирате със своите приятели във Facebook чрез своя телефон? От днес, за да осъществите това ще ви е необходимо повече от основното приложение на социалната мрежа. По-рано днес от американската компания обявиха, че е взето решение функцията за чат да бъде премахната от мобилното приложение. Вместо това потребителите, които все още искат да чатят със своите приятели ще се наложи да свалят специалната апликация на Facebook – Messenger.Новината със сигурност не е изненада за мнозина, след като през април компанията въведе тази политика на комуникация чрез специализираното приложение за европейските държави. Сега обаче Facebook е решил този модел да бъде наложен и в останалите части на света. По този начин от американската компания се надяват, че това ще помогне за популярността на приложенията от типа на Messenger и ще улесни работата на основната апликация.„В следващите дни ще продължим да уведомяваме потребителите, че ако искат да изпращат и получават Facebook съобщения, ще трябва да свалят Messenger” споделя говорител на компанията пред технологичния сайт CNET. „Както казахме, основната ни цел е да се фокусираме върху превръщането на Messenger в най-доброто мобилно приложение за комуникация.“От социалната мрежа изтъкнаха още бързината на работа на приложението за чатене, което според тях работи с 20% по-бързо, отколкото основната апликация. Според последни данни над 200 милиона души използват Messenger всеки месец, а около 1,1 милиарда потребители влизат във Facebook през мобилния си телефон поне веднъж месечно.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  11% 2 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  6% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  61% 11 гласа
 • Стефан Стефанов

  6% 1 гласа
Общо гласували: 18 Други анкети