Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 5575 прегледа 3 препоръки
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

HTC подмени изгорелия Samsung GALAXY S4 на потребител с One (M8)

Интересна история, касаеща конфронтация между Samsung и HTC бе публикувана на портала Reddit. Потребител твърди, че Samsung са отказали да му подменят изгорелия не по негова вина GALAXY S4. Въпреки това, съпричастен на ситуацията се е оказал конкурента в лицето на HTC.Според потребителя под псевдонима TweektheGeek, преди месец той се е сблъскал с неприятен инцидент, касаещ неговия Samsung GALAXY S4.Апаратът с оригиналната батерия се е зареждал с оригиналното зарядно. Вечерта собственикът усетил мирис на изгоряло и видял, че устройството му е започнало да се топи от към мястото, където кабела се свързва с устройството чрез MicroUSB-конектора. Той бързо извадил зарядното от контакта и усетил, че смартфона е много горещ. Опита да извади конектора на зарядното от апарата се оказал неуспешен - това място било разтопено и просто се отчупило.Собственикът на Samsung GALAXY S4 веднага се обърнал към Samsung и корейската компания (според него) е обещала да му изпрати здрав смартфон с целия комплект, а потребителя да им върне повредения образец. За негова изненада обаче получил само празна кутия за изгорелия GALAXY S4.Според TweektheGeek, той многократно е опитвал да се свърже с местното подразделение на Samsung, където или не получавал отговор относно ситуацията или напълно го игнорирали (карали го да изчака, което продължавало 30-50 минути). Не получил отговор и при опита му да се свърже с представители на компанията чрез социалните мрежи.Проблемът обаче бил решен съвсем неочаквано. Замяната на изгорелия смартфон била извършена от HTC. Тайванският производител доста разумно е счел, че PR-ефектът от такъв епизод на "съчувствие" с лихвите ще надделее над стойността на фагманското устройство One (M8).Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  0% 0 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  20% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  80% 4 гласа
 • Стефан Стефанов

  0% 0 гласа
Общо гласували: 5 Други анкети