Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 5336 прегледа 3 препоръки
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

The New York Times: iPhone 5s е по-добър от Samsung Galaxy S5 на практика по всички параметри

Авторитетният всекидневник The New York Times след проведено собствено сравняване на iPhone 5s с Galaxy S5, е достигнал до извода, че смартфонът на корейската Samsung е по-зле от смартфона на Apple "практически по всички важни за потребителя параметри".Счита се, че Galaxy S5 директно копира някои от чертите и характеристиките на устройствата от Apple. Основна причина за направеното публично сравнение е появата на датчика за пръстови отпечатъци и златистия корпус при корейския смартфон. Отбелязва се, че е копирано дори и част от името - «S5» и «5s». Критиците на корейската компания я обвиняват в "непрекъснато плагиатство", а нейните защитници твърдят, че технологията за сканиране на пръстови отпечатъци е изобретена от Samsung още преди десетина години.Експертът на The New York Times Моли Уд се изказа по следния начин: "В продължение на три седмици ползвах единствено смартфона на Samsung. Въпреки, че мнозина считат Galaxy S5 за най-добрия смартфон в екосферата на Samsung, това определено не е най-добрият смартфон на пазара. По всички важни за нас параметри, като скорост на работа, дизайн, простота на използването и дори качеството на приложенията, Samsung е зад iPhone, понякога далеч назад. Ако ви е нужен наистина добър телефон, то аз препоръчвам iPhone 5s".Експертите отчитат, че Galaxy S5 има малко по-продължително време на работа, защита от влага и по-голям дисплей, но тези параметри не са толкова важни за потребителите, а от решаващо значение при избора на смартфон е мобилната операционна система.Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 1222 Други анкети