Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

iPhone 4 - най-добър мобилен телефон

Шрифт
От , 5319 прегледа 3 препоръки
iPhone 4 на Apple бе обявен за най-добър мобилен телефон на Global Mobile Awards 2011 в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът получава висока оценка от журито и според сайта Apple Insider е избран, защото „има голям екран, модерен дизайн, фантастични материали и феноменална екосистема за разработчици на приложения. В напрегнато съревнование, iPhone 4 надгражда успеха на предишните модели от серията, за да проправи пътя за смартфоните”.

В действителност, iPhone 4 не се състезава със съзвездието от нови мобилни устройства, представени на CES 2011, защото е миналогодишен модел. Другите претенденти на приза за 2011 бяха HTC Desire, LG Optimus 7, BlackBerry Torch 9800 и Samsung Galaxy S.

Въпреки че устройството на HTC бе номинирано за най-добър телефон и загуби, компанията спечели наградата Производител на годината. Журито похвали компанията от Тайван с това, че е „изградила пазарно присъствие от нищо, със свеж брандинг и маркетинг и силно портфолио от устройства за различни платформи. В частност, HTC се доказаха като изключително популярен и издръжлив производител на телефони. Със страхотна комуникация и добро обслужване, тази награда е заслужена”.

На церемонията бяха връчени редица други награди – за приложение на годината, за социално и икономическо развитие, за иновация и др. Пълен списък с победители е достъпен на сайта на Global Mobile Awards 2011.

 

Скенерът за пръстовите отпечатъци в Samsung GALAXY S5 беше заобиколен

По-малко от седмица след началото на продажбите на Samsung GALAXY S5, "мастърите" от SRLabs показаха начин за заобикаляне биометричната защита на смартфона с импровизирани средства. Способът - същият, както този в Apple iPhone 5S, но последствията могат да бъдат много по-плачевни."Специалистите" са снимали отпечатък на пръста, с който се отключва смартфона (който може да бъде поставен върху стъклото) с помощта на камерата на Apple iPhone 4S (далеч не е най-добрия както знаете) и са го отпечатали с помощта на лазерен принтер върху прозрачен лист. След това те нанесли върху него лепило за дърво и го оставили да изсъхне. В резултат на това, те получили лепкав пръстов отпечатък, с който без проблеми може да се отключи Samsung GALAXY S5.Но проблемът е, че от Samsung позволяват да се използва скенера не само за отключване, но и за PayPal-авторизация. Удобството е, че с помощта само на докосвания с пръст можете да правите различни покупки и да изпращате пари на приятели и роднини, но неудобството настъпва, когато някой друг го прави вместо вас. Така, че бъдете внимателни.Спомнете си, че Samsung GALAXY S5 получи 5.1-инчов Super AMOLED дисплей с Full HD резолюция, най-новият четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с 2.5 GHz тактова честота, 2 GB оперативна памет и 16/32 GB вътрешна памет, разширяема чрез microSD. Той има две камери - предна 2.1-мегапикселова и 16-мегапикселова основна. Капацитетът на сменяемата батерия е 2800 мАч (до 21 часа време за разговори).Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 654 Други анкети