CD Projekt RED не е за продан. Нито днес, нито когато и да било. Това е твърдата позиция на изпълнителния директор на полското студио Адам Кичински, изразено в края на миналата седмица пред местното издание Rzeczpospolita.

Cyberpunk 2077 е една от най-дълго чаканите игри в историята на гейминга. Заглавието обаче имаше мъчителен път не само до излизането си, но и след това. Неоптимизираното състояние, в което CDPR представиха Cyberpunk 2077 породи справедлив гняв сред много хора, както обикновени геймъри, така и сред акционерите на студиото, които решиха да си търсят правата в съда, защото според тях ръководството на студиото е било наясно със състоянието на играта, в което се намира в навечерието на премиерата ѝ. Премахването ѝ от големите магазини, изразеното недоволство и критика са били нанесли материални загуби на инвеститорите и това вероятно ще има своите последствия. В този смисъл, въпросът за бъдещето на CDPR на Rzeczpospolita не е лишен от логиа.

„Заявявали сме многократно през годините, че планираме да останем независими и не възнамеряваме да ставаме част от по-голяма компания. Освен това не търсим стратегически инвеститор“, заявява ясно Кичински. Заедно с това, допълва той, CD Projekt RED са направили така че да са подготвени в случай на враждебно превземане на компанията.

Почти година след излизането на Cyberpunk 2077 и няколко кръпки по-късно, играта беше върната в PlayStation Store, мнозина признават работата на разработчиците по оптимизиране на играта и бъдещето изглежда малко по-светло за CDPR. В началото на следващата година се очаква да се появят версиите на Cyberpunk за настоящето конзолно поколение, а преди това предстои излизането на поредната голяма актуализация за заглавието. Обновлението под номер 1.5 се очаква да се появи близо до или заедно с версиите на играта за PS5 и Xbox Series X|S и предвид това, че това е кръпка, по която CDPR работи вече месеци, надеждите са големи. И в общ план са такива.

„Горди сме с много аспекти на играта, но както знаете, не всичко протече по план. Независимо от това, популярността около самия бранд, която успяхме да изградим е огромна, самата игра и нейните герои, степента на детайлизираност на света ѝ спечелиха почитатели по целия свят“, продължава Кичински. „Вярваме, че в дългосрочен план Cyberpunk 2077 ще бъде възприемана като една много добра игра, и подобно на другите наши заглавия ще се продава с години. Особено вземайки предвид това, че хардуерът ще е по-ефективен и играта ще се подобрява от нас постоянно, както и версията за последната генерация конзоли“, заключава Кичински.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари