Слуховете около Dead Space от последно време се потвърдиха тази седмица. Не става дума обаче за продължение на култовото заглавие, а за преработена версия на играта, която е дело на Electronic Arts и Motive. Новината за римейк на Dead Space дойде от виртуалната сцена на EA Play Live 2021, което се проведе през тази седмица.

Новата версия на Dead Space ще предложи не само нова визия, подготвена за настоящето хардуерно поколение, но подобрени контроли и звук, история, герои, геймплей механики и още нови неща.

Dead Space разказва историята на Айзък Кларк, опитен инженер, който се е отправил към космическата станция „Ишимура“, на който се е случила необяснима трагедия. Целият екипаж е нападнат и заразен от непознат вирус, а любимата на Айзък, Никол, е изчезнала. Останал сам, главният герой трябва да се справи с оскъдните му средства за защита, за да опази живота си от ужасяващите нкроморфи, докато се изправя на ръба на безумието.

„Поредицата Dead Space оказа огромен ефект върху сървайвъл-хорър жанра при излизането на играта преди 12 години и когато дойдох в Motive, аз го направих в качеството си на фен, за да работя именно по тази игра“, обяснява в прес-релийз издаден по повод на анонса на играта старши продуцентът на играта Филип Дюшарм. „Тук, в Motive ние имаме един страстен екип, който подхожда към римейка като към любовно писмо към поредицата. Всеки е въодушевен от възможността да се върне към оригинала и да работи по версия на играта за следващото поколение. При работата си по играта, ние се обърнахме към най-верните нейни почитатели с молба за обратна връзка, за да поднесем онзи Dead Space, който те биха желали и който и тези, които не са играли играта, ще харесат“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари