В изненадващ анонс от тази седмица, полското студио 11 bit разкри продължение на апокалиптичния си сървайвъл, стиймпънк сим Frostpunk. Играта се разработва за Windows и ще излезе в Steam, GOG.com и Epic Games Store, като все още няма дата на излизане.

Действието във Frostpunk 2 се развива 30 години след края на описаните в първата игра и огромната снежна буря. Човечеството не само се е спасило от ледена смърт, но и върви към прогрес. То расте и се развива, като въглищата постепенно отварят пътя към нов важен ресурс – петролът.

В продължението на Frostpunk, играещите ще бъдат изправени за пореден път пред отговорността да предвождат метрополис, за който разширяването и търсенето на нови източници на власт е неизбежна реалност. След ерата на рудата, завладяването на замръзналите земи за извличането на петрол се очаква да бъде новото спасени за това, което е останало от човечеството“, гласи анонса на играта.

В интервю за PC Gamer, един от директорите на Frostpunk 2 Якуб Стокалски разкрива и повече за Frostpunk 2, подсказвайки какво да очакваме от играта.

„Ако сте наясно с последните ни две игри, то вероятно знаете, че надеждата не е тема, която стои много високо в списъка ни“, споделя той със смях. „Но бих казал също така че това е доста интересно, понеже както сме си говорили с Лукаш Юзчик, другият директор и съучастник в престъпленията, Frostpunk си е всъщност апокалиптична игра, нали. Действието се развива в точка във времето, когато вече всичко отива по дяволите. И в този смисъл тя е мрачна и подтискаща и всичко около вас става все по-зле и по-зле“. А Frostpunk 2 е всъщност пост-апокалиптична игра. Градовете са оцелели. И отново, какво се случва по-нататък – това е големия въпрос. Така че бих обобщил, че като цяло темите в играта не са въобще розови. Бих казал, че играта ще е по някакъв начин различна в тона си от оригинала“, заявява Стокалски.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари