Тривиална, скучна и без да носи тази тръпка, която имаше преди четири-пет години, Call of Duty си остава комерсиален титан, колкото и да не ни се вярва. По данни на NPD Group, именно Call of Duty: WWII е била най-продаваната видео игра в Съединените щати за 2017 г.

В събраните данни влизат продажбите както на физически носители, така и дигиталните версии. Не се отчитат микротранзакциите.

В класацията обаче липсва PlayerUnknown’s Battlegrounds, тъй като за нея няма ясни пазарни данни. Предполага се, че с настоящите си продажби, сензацията на 2017 г. лесно би намерила място в горната половина на подреждането.

Закономерно, Nintendo има три игри в топ 10, макар те малко изненадващо да не са по-напред. Обяснението се крие във факта, че все пак бройките Switch все още не са толкова много, така че дори всеки собственик да си купи The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey и Mario Kart 8 Deluxe, пак няма да достигне броя продадени копия от игрите за PS4 и Xbox One.

Ето и пълното подреждане на десетте най-продавани заглавия в Съединените щати за миналата година:

Call of Duty: WWII
NBA 2K18
Destiny 2
Madden NFL 18
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Grand Theft Auto V
Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
Star Wars: Battlefront II
Super Mario Odyssey
Mario Kart 8

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
123456dr. dreAndrianЦветан Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Цветан
Цветан

Бях решил упорито да не цъкам на това гнусно заглавие, но все пак го направих, само за да коментирам – недейте, не продължавайте да копаете дъното още по-надолу, отколкото сте! Нито нефт, нито биткойн, ще изкопаете.

Andrian
Andrian

Калдата от години не пишат за World of Warcraft

dr. dre
dr. dre

Верно пишете за разни Марио Картове и др. такива „интересни“ игри, но за може би най-голямото име в историята на компютърните игри – НИЩО !
За новия пач който излезна преди 2 дни, пак нищо.
Няма значение, че направи може би най-голямата промяна в играта от както е излезнала (като изключим експанзиите), а именно начинът по който се развива героя !
Игра с изключително дълга и интересна история, с толкова голям отворен свят и толкова много за правене…

Ама нищо де, нали има тема за Супер Марио !

123456
123456

кво да се прави само с идиотщини се занимават…Марио ахахахха