Голямата политика има своето влияние – дали ще са цените на конзолите, забрана за ползване на конкретна марка смартфони или друго, всеки може да усети, когато силните на деня решат да прокарват идеите си. Наскоро стана ясно, че геймърите в Иран и Сирия няма да могат да играят свое любимо заглавие: League of Legends. Dotesports предава за решение на Вашингтон, с което се забранява разпространението на играта в споменатите близкоизточни страни.

„Поради американските закони и регулации, за играещите във вашата страна League of Legends е недостъпна. Това съобщение се появява, когато геймър от Иран или Сирия се опита да се логне в играта. Следейки политическите решения на американския президент Доналд Тръмп и променливия му характер, то е вероятно тази забрана да отпадне след известно време, но дотогава всички фенове на играта със сигурност ще са нещастни. Наскоро Тръмп наложи търговски санкции над Иран, чието управление подкрепя сегашния президент на Сирия Асад. Макар и безплатна за игра, LoL влиза в забранения списък на Вашингтон, поради това, че в играта има микротранзакции и в този смисъл попада в категорията на търговските продукти.

Медията пише, че голяма част от LoL общността в тези страни се е обърнала към VPN технологиите за помощ, но за някои от тях ползването на подобен тип софтуер е непосилно, поради това, че VPN програмите и услугите във въпросните страни са скъпи и не е лесно да се снабдиш с тях.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
180
180

and fuck league of legends

Атанас
Атанас

RIOT Games не бяха ли купени от китайци? Играта не е ли собственост на TENCENT?

lOl
lOl

Я пак „Медията пише, че голяма част от WoW общността“ – не става ли дума за
League of Legends със съкращение LoL?

Rap
Rap

Къде пише WoW?