Виртуалната валута става водещ източник на приходи от мобилни игри

1
24

Според данните от компанията за мобилни анализи Flurry, повече от две трети от мобилните поръчки в игрите за мобилни телефони с операционни системи iOS и Android са за консумативи – което означава, че са извършени с виртуална валута.

Разработчиците на мобилни игри все повече се отдалечават от стандартния модел на платени игри и мигрират към безплатни игри с възможност за извършване на покупки в тях на виртуални стоки и услуги. Миналият месец Flurry дори отчете, че приходите от безплатни игри с възможност за извършване на покупки в тях превишават приходите от платени игри. Flurry открива, че потребителите изразходват средно по четиринадесет щатски долара за транзакции вътре в игрите.

Друго проучване на същата аналитчна компания, което е от миналата година посочва, че приходите от виртуални стоки са значително по-високи от приходите от мобилни приложения, поддържани от реклами.

Flurry разграничава следните три категории поръчки в мобилните приложения:

* Консумативи – артикули, които могат да помогнат на играча по-лесно да премине в следващото ниво и може да бъдат използвани само веднъж.

* Дълготрайни – артикули, които може да бъдат използвани в играта многократно.

* Персонализация – артикули, които не оказват влияние върху резултатите, но могат да персонализират играта или героя в нея, като напр. виртуални дрехи.

Структурата на покупките на трите вида поръчки е следната, според данните от най-новото проучване на компанията:

Тази тенденция наподобява тенденции в други видове игри, като напр. тези във Facebook или в такива от типа MMO, каквато е World of Warcraft.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
thejoro
thejoro

Докато има балъци , ще има и тарикати .