Създателите на злонамерен софтуер и измамниците обичат да използват търсенето на популярни игри, за да уловят неподозиращи жертви и това е по-вярно от всякога за почти вездесъща игра като Fortnite. Експерти откриха злонамерен адуер за Windows, който се крие в чийт приложение за Fortnite, който обещава едновременно aimbot и безплатни V-Bucks по време на игра. Инсталирайте го и то веднага променя кода на Windows, за да ви залива със своите собствени реклами, man-in-the-middle атака чрез зареждане на собствен руут сертификат и маршрутизиране на всичкия интернет трафик през прокси.

След сигнала експерти заявиха, че до голяма степен атаката е осуетена, след като хостът е накаран да премахне файла, който нарушава правилата и приложението е отстранено от най-малко една рекламна платформа. За съжаление, това може да е станало твърде късно за някои хора. Домейнът на файла вече е записал 78 000 изтегляния и над 381 000 съобщения от инталираното приложение. С други думи, значителна част от играчите на Fortnite са се хванали на въдицата.

Това не е единственият злонамерен софтуер, използващ Fortnite като входна точка. Виждали сме многобройни случаи на нападатели, обещаващи изтегляне за версията на Android (която още не е готова), за да компрометира телефоните на нетърпеливи играчи. Това обаче илюстрира редица проблеми. Най-напред, Epic може да направи повече, за да запознае потребителите със своята система за борба с измамите и потенциалните рискове от използването на тези програми. Част от проблема е в YouTube – твърде лесно да намерите видеоклипове в YouTube, популяризиращи маскиране на зловреден софтуер, като изтегляне на Fortnite. И независимо от това, тази случка подчертава значението на предпазливостта, когато изтегляте съдържанието за играта, което не идва от разработчика.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари