Когато преди пет години британското студио Supermassive Games представиха Until Dawn, почитателите на хорър игри получиха така нужната им свежа глътка въздух в един жанр, населяван основно от зомбита, гъбоглави и шутъри. Интерактивното синематично преживяване на студиото, което привличаше със стилистиката на филм на ужасите от края на миналия век и така обичани стандартни тропи, накара мнозина да искат още от същото и не след дълго, Supermassive разкриха един наистина амбициозен проект – „антология на ужаса“ – серия от игри, които ще разглеждат различни жанрове от популярната хорър култура, основаващи се на добре известни градски легенди и популярни истории, телевизионни и кинофилми.

Така през лятото на миналата година, студиото представи Man of Medan, първата от планираните осем, независими една от други игри от света на Dark Pictures Anthology. Играта се прие доста добре, макар и не без забележки. Освен самата история, основаваща се на реална, останала до днес, неразрешена мистерия – тази с кораба „Уранг Медан“, играта се отличава със силно разклоняващата се история и пълноценни избори, които може да вземете. Това помага, Man of Medan да получава и висока степен на повторно преиграване, като създателите ѝ споделят, че всяко нвов преиграване ще носи своите собствени интересни моменти. Друга отличителна характеристика е интересния ѝ мултиплейърен компонент, който засилва преживяването от нея. Наскоро от Supermassive говориха по-подробно за достойнствата на Man of Medan, за следващата част от антологиите и бъдещето. Един от любопитните моменти в интервюто на Пит Самюелс, директор на Supermassive Games за AltChar е разкриването, че всяка една от игрите в антологията си има свой собствен режисьор и сценарист.

„Имаме различни режисьори, сценаристи и продуценти за всяка от игрите. Някои неща биват покривани във всички игри и местим екип от един проект към друг, когато са приключили работа по предишния, но режисьорът на играта е нещо отделно и не ходи никъде до края на играта. Самата разработка на тези игри върви паралелно. Little Hope (името на следващата игра от антологиите – б.а.) беше в ход, когато вече завършвахме Man Medan и третата игра вече се разработва, докато завършваме Little Hope. Всъщност, ние вече работим по игра четири и пет!“, разкрива Самюелс.

По отношение на актьорския състав, той обяснява, че използват кастинг агенция, но подбират много внимателно изпратените им от тях актьори, гледайки дали ще се впише в ролята на своя герой. Що се отнася до споменатите различни жанрове, Самюелс разкрива, че първото, което бива обсъждано за всяка следваща игра се явява идеята за нея. Жанрът си идва по естествен начин впоследствие.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope излиза за PlayStation 4, PC и Xbox One това лято.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари