Отлагането на излизането на Cyberpunk 2077 може и да не се хареса на много хора, но подобни новини днес в света на гейминга са си станали почти норма. И независимо, дали има нещо вярно в слуховете около причините за въпросното забавяне, фактът, че след близо осем години най-накрая ще видим следващата голяма игра на студиото, поднесло ни поредицата за Вещера, звучи страхотно.

Междувременно, хората от CD Projekt RED не престават да ни подават информация за огромния свят на играта. Направиха го и през изминалата седмица в интервю за ONMSFT. В разговора с медията, Джон Мамаис, продуцент в полското студио и оглавяващ офиса на CDPR в Краков, говори по различни аспекти на разработката, за Нощния град и героите му, за потенциалната поява на играта за виртуална реалност и Switch и по други въпроси.

Едно от нещата, за които Мамаис разказва са т.нер. „улични истории“, които ще са вид странични куестове. И техния брой ще е внушителен.

„В Witcher 3, ние създадохме елементите, свързани с отворения свят на един доста късен етап от работата по играта, когато имаше само двама или трима човека, които работеха по тях. А сега имаме сигурно 15 човека, които разработват тези куествое с открита природа. Имате няколко пласта“, обяснява той. „Имате онзи пасивен пласт, който са търговците, а след това имате и STS елемента – уличните истории. Мисля, че има около 75 улични истории. Отделно ще имате и по-малки дейности, в които да се включите“.

„Уличните истории са като малки куестове. Имате реална история, но без онези модерни синематични начини за разказване толкова много. Това е начин да изследвате света и да повишите нивото на героя си“, допълва Масаис. Що се отнася до продължителността на играта, Масаис отговаря, че това не е лесно да се определи.

„Не сме сигурни все още. Все още довършваме играта в момента и има различни начини, по които тя да се разиграе от началото до края. Имате различни типове герои и тя е много нелинейна. Именно защото можете да я играете по толкова различни начини определянето на продължителността ѝ е рисково. Как може да се изчисли това? Особено, когато имате открит свят и цялото друго съдържание“.

Масаис обаче не е словоохотлив по отношение на мултиплейърния елемент, като отказва да разкрие, каквито и да е подробности. Единственото, което той заявява е, че за него няма да се говори поне за година.

Що се отнася до допълнителното съдържание за Cyberpunk 2077, Масаис разкрива, че такова се планира и вероятно ще е сходно с традиционния модел на The Witcher.

Версия за Nintendo Switch? Масаис разкрива, че все още не е планирана такава. Той и колегите му са сметнали, че играта ще е тежка за Switch. В същото време обаче, те са били убедени в същото и за последния Witcher, а се е оказало, че грешат. А виртуална реалност?

„Пробвахме. Наистина мислехме за виртуална реалност, но да, няма да правим нищо свързано с VR. Имахме VR комплектите за разработка, но… Някои неща работят в средата на виртуална реалност, други не. Смятам, че тя все още не е достатъчно жизненоспособна. Все още не може да се правят големи пари тук. Много е експериментална и нишова. Та би ми се искало, харесвам виртуалната реалност, но все още не правим нищо тук.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари