Появата на Epic Games Store на сцената на дигиталната дистрибуция на PC игри поразклати позициите на много подобни платформи, включително и на Valve, които в последните години изгубиха няколко ключови големи издатели, между които Electronic Arts и Ubisoft. „Колкото повече, толкова повече“, казва Мечо Пух, макар и в публикуван в края на миналата година доклад да се твърди, че появата на магазина на Epic е оказала по-скоро негативна роля за сегмента. Но конкуренцията и разнообразието не би трябвало да са негативни явления, нали? Такова е и мнението на изпълнителния директор на Valve Гейб Нюъл, който е убеден в ползите от съществуването на повече подобни платформи.

„Конкуренцията при магазините за видеоигри е чудесна за всеки“, споделя Нюъл в новия брой на списание Edge, цитиран от GamesRadar. „Това ни кара да се държим честно – прави го с всички. Но в краткосрочен план, това не носи позитиви. Вие почвате да си мислите: „Колко са вресливи и как ни изкарват лоши“, но в дългосрочен план, всички се облагодетелстват от дисциплината и анализите, които почвате да правите относно бизнеса си, приемайки новите хора тук и предизвикателствата, които идват с това“, обяснява Нюъл.

„Ние се страхуваме не от конкуренцията, а далеч повече от това хората да не се опитат да я прекратят. Ако ни питате, кое е по-плашещо, то това е начина, по който хората се влюбват в модела на Apple за контрол над всичко и разполагането на едни безлични бюрократ, чиято задача е да наравят така че продукта ти да не навлезе на пазара, ако те не искат това или изграждането на магазин, който минимизира прибавената стойност спрямо преживяването и подобни неща“.

Epic Games Store стартира ударно в края на 2018, предлагайки на разработчиците подялба на приходите от продаваната от тях игра в съотношение 88/12 срещу дългогодишния модел на Valve от 70/30. По отношение на геймърите, те стартираха с по една безплатна игра на две седмици, след което промениха това и започнаха да предлагат по една безплатна игра всяка седмица – стратегии, донесли им изключителен успех. Както вероятно знаете, в момента това е първия Watch Dogs.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари