Геймърите все повече предпочитат процесорите на AMD

0
1212

Компанията Valve, на която принадлежи онлайн услугата Steam, публикува месечните статистики от използването на платформата. С помощта на тази информация разработчиците правят преценки за това, кои технологии е по-добре да развиват и какви продукти е по-добре да предложат на потребителите.

Данните към края на месец ноември показват, че процесорите на AMD се използват в 20,5% от персоналните компютри на геймърите. През месец август тази година това число бе $18,96%. По-голямата част от геймърите (51,16%) използват 4-ядрените процесори на AMD. Най-популярната тактова честота на процесорите в геймърските конфигурации е от 3,3 до 3,69 GHz (21,45%).

Освен това, забелязва се и известен ръст на използваните графични карти на AMD. В сравнение с предишния месец, ръстът в използването на видеокартите на AMD е 0,49%. В този сегмент Nvidia е абсолютен лидер с дял от 79,5% от Steam потребителите. Най-популярната графична карта в платформата е GeForce GTX 1060 (15,16%).

Новите статистики показват, че повечето геймъри използват компютърни конфигурации с 16 GB оперативна памет (37,96%), а 35,29% от потребителите на Steam използват компютри с 8 GB оперативна памет.

Що се отнася до виртуалната реалност, то абсолютното болшинство геймъри предпочита VR устройствата Oculus Rift (35,55%) и HTC Vive (32,64%).

Да напомним, че процесорите Ryzen на AMD се представят отлично на потребителския пазар и изпреварват по продажби чиповете на Intel.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за