fbpx
-6.2 C
София

Геймър върна Nintendo Switch за разработчици и разгневи хакерите

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Геймър се оказа изненадващият притежател на специална версия на Nintendo Switch, предназначена за разработчици. Тези системи са особено ценни, защото позволяват да се надникне в начина, по който функционира конзолата и да се работи много по-активно за откриването на експлойт.

Проблемът е, че това няма да стане, защото конзолата бе върната.

Reddit потребител с прякора theskabandit777 си купил Nintendo Switch от магазин на Best Buy, но с изненада установил, че тя няма операционна система. Оказало се, че системата всъщност е в Developer Mode и на нея не могат да се играят игри.

Разочарован, човекът споделил историята си в социалната мрежа и бързо сменил конзолата с работеща. За него това може и да е бил логичният завършек на случката, но интернет не реагира по начина, по който той може да е очаквал. Темата в Reddit бързо се превърна в заплашителна и много потребители започнаха да се възмущават от безразсъдната постъпка. Вместо да бъде върната, конзолата можеше да се озове в ръцете на опитни хакери, които да се заемат с процеса на обратно инженерство и да открият начини за подкарване на пиратски игри.

Притеснен от развоя на нещата, потребителят набързо изтрил постовете си и деактивирал акаунта.

От цялата случка ни остава само тази снимка на специалната версия на конзолата:

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини